Logomediaclub

1313e14aa8ad16a88b8861fc836630a3204bce29

De Mediaclub is een club van alle leerlingen van groep 6 en 7 van basisschool Bommelstein in Nieuw Vennep en Klavertje Vier in Hoofddorp. Met bijna 400 leerlingen lezen zijn dezelfde boeken. In de loop van de week wordt duidelijk welke boeken gelezen worden door de verschillende groepen.

984f868603479aebbb2aa2c6eb79a96e23d35eab

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van groep 6 en 7 van Klavertje Vier en Bommelstein,

Uw kind doet de komende week mee aan een bijzonder project op school: De Mediaclub, een combinatie van lekker lezen en mediawijs worden. Alle leerlingen van groep 6 en 7 van Klavertje Vier in Hoofddorp en Bommelstein in Nieuw Vennep doen mee.

De leerlingen van groep 6 lezen de boeken van Mees Kees van schrijfster Miriam Oldehaven. De leerlingen van groep 7 lezen van de schrijfster Tosca Menten de boeken van Dummie de Mummie. Tijdens schooluren is er tijd om te lezen. Aan het eind van het project ontmoeten de leerlingen de schrijfster van de door hen gelezen boeken. Voor die tijd zijn zij in de gelegenheid om een van de boeken te kopen, zodat deze door de schrijfster gesigneerd kunnen worden.
Dummie de Mummie kost: € 10,-

Mees Kees kost: € 7,50

Op deze website ontmoeten de leerlingen elkaar en kunnen hun mening en ideeën over de boeken uitwisselen. Iedere leerling maakt zijn eigen inlog aan om gebruik te maken van de website. Het taalgebruik op de site wordt gecontroleerd middels filters en een moderator. Bovendien wordt tijdens lessen in de klas aandacht besteed aan veilig gedrag op internet en regels voor de online omgang met elkaar. Een gastdocent verzorgt een les over het verschil tussen boek en film. Als afsluiting ontmoeten de leerlingen de schrijfster in de bibliotheek.

Buitenschoolse activiteiten
Aanmelden kan via de aanmeldstrook aan de brief die via school is uitgedeeld. Inleveren bij de leerkracht.

Workshop Fotostrip  - voor leerlingen van groep 6
Aantal deelnemers: 12
Kosten: € 5,-
Je kunt een verhaal niet alleen met woorden, maar ook met foto’s vertellen. In 2 bijeenkomsten maken de kinderen een verrassende, spannende of komische fotostrip. De verhalen van Mees Kees zijn daarbij de inspiratiebron. En natuurlijk leren ze ondertussen van alles over fotografie. Na afloop wordt de strip op een groot scherm aan de andere leerlingen getoond. Voor camera’s wordt gezorgd.

Data Klavertje Vier: dinsdag 31 januari en 7 februari
Tijd: 14.15 -16.15 uur
Plaats: in de aula op school
Data Bommelstein: donderdag 26 januari en 2 februari
Tijd: 15.15-17.15 uur
Plaats: Zomerpark, Sandestein 42

Workshop Videofilm - voor  leerlingen van groep 7
Aantal deelnemers: 10
Kosten: € 5,-
Een boek is anders dan een film. In deze workshops gaan we daar dieper op in. De kinderen gaan onder andere scenes uit Dummie de Mummie verfilmen. Maar eerst leren ze alles over de camera en verschillende shots. Voor en achter de camera kunnen ze zich heerlijk uitleven.
Data Klavertje Vier: woensdag 1 en 8 februari
Tijd: 14.15 -16.15 uur
Plaats: in de aula op school
Data Bommelstein: vrijdag 27 januari en 3 februari
Tijd: 15.15-17.15 uur
Plaats: Zomerpark, Sandestein 42

Op bezoek bij de lokale omroep: MeerRTV- voor leerlingen van groep 6 en 7
Aantal deelnemers: 15
Kosten: geen, zorg wel voor eigen vervoer!
Hoe ziet een opnamestudio eruit en hoe worden uitzendingen gemaakt? Tijdens het bezoek aan de studio van de lokale omroep van Haarlemmermeer krijgen de kinderen een kijkje achter de schermen. Maar ze moeten zelf ook aan de slag. Ze gaan interviewen in een echte studio of krijgen een spoedcursus reportage maken. Dat komt goed van pas bij het bezoek van de schrijfster op school. Je kunt op de fiets naar de studio komen of vraag je ouders voor vervoer.
Data Klavertje Vier: 2 februari 2012
Data Bommelstein: 9 februari 2012
Tijd: 14.30-16.00 uur
Adres: Kruisweg 1061A, 2131 CT Hoofddorp